Desember: 10.12.: «Groundhog Day» & «Alladin», 19.12: «It’s a wonderful life» & «Juleanimasjoner» – med gløgg

Torsdag 10.12.15 kl 18.00: «Alladin»

Alladin posterfra 1992 av Disney, som ble årets mest innbringende film, nominert til fire og vant to Oscars (beste musikk og beste sang).

«Under ørkenens sol, i den brennende sand». Selv om kombinasjonen sjarmerende gategutt, smellvakker prinsesse og fryktinngytende trollmann kan minne om et hvilket som helst Disney- eventyr, har Aladdin det lille ekstra som mange kanskje savner i dagens samlebåndsfremstilling av helter og skurker på kinolerretet.

Ingenting virker umulig i Aghraba – en by i Orienten i en svunnet tid. Mye av filmens ekstra dimensjon ligger i lampeånden Genies innholdsrike allusjoner til Bibelen og verdenslitteraturens hovedverk, i tillegg til en nådeløs harselering med kulturpersonligheter, amerikanske presidenter og velkjente klisjeer. Det hele skjer i et forrykende tempo som appellerer til barn i alle aldre, samtidig som den kløktig utformede dialogen underholder de av de voksne som klarer å henge med.

Kiosken åpner en halv time før, og vi har popcorn og annen snacks og brus og sjenkebevilgning.
Billettpris kr 50,- på 18.00-forestillingene.

Lørdag 19.12. kl 16.00: «Juleanimasjoner» med gløgg. NB: Utendørs!

Torsdag 10.12.15 kl 21.00: «En ny dag truer/Groundhog Day»

Groundhog_Day_(movie_poster)er en prisbelønnet komedie fra 1993 regissert av Harold Ramis, med Bill Murray og Andie MacDowell i hovedrollene.

Værmannen Phil Connors (Bill Murray) er sendt til Punxsutawney i Pennsylvania for å dekke den årlige Groundhog Day-festivalen. Ikke akkurat en stor begivenhet i livet hans, og alt han vil er å bli ferdig med jobben, pakke sammen og dra tilbake til Pittsburgh. Dessverre blir veien blokkert av en snøstorm, og alle telefonforbindelser er nede. Det eneste han kan gjøre er å ta inn på et hotell og vente på morgendagen. Men morgendagen kommer aldri. I stedet våkner han opp til den samme dagen hver morgen.
Hver dag er Groundhog Day, og hver dag møter han de samme menneskene som sier de samme tingene.

GroundhogDaySnowman

Et helvete på jord? Ja, han holder på å bli gal, helt til han skjønner hvordan han kan utnytte det hele til sin egen fordel. Han er nemlig den eneste som opplever dagen om igjen, og derfor er han den eneste som kan huske ‘gårsdagen’. Han sjekker opp vakre kvinner, raner en bank og utføre små ‘mirakler’. Og viktigst av alt – han lærer hver dag noe nytt om kvinnen han elsker og skjønner dermed hvordan han skal klare å sjarmere henne i senk.

Lørdag 19.12.15 kl 16.00: «Juleanimasjoner», med gløgg. NB: Utendørs!

Lørdag 19.12.15 kl 21.00: Den klassiske julefilmen «It’s a wonderful life» fra 1946,  med selveste James Stewart, produsert og regissert av Frank Capra.

its a wonderful lifeFilmen regnes den som den kanskje største juleklassikeren av dem alle: en optimistisk hyllest til livet, vennskapet og kjærligheten.

Pliktoppfyllende George Bailey har lagt sine egne drømmer til side for å drive videre familiens husbank etter farens død. Jobben og den beskjedne økonomiske avkastning gjør ham med årene desillusjonert, og i tillegg blir han uskyldig mistenkt for økonomisk kriminalitet. Skammen its-a-wonderful-life-sequelog fortvilelsen fører ham til randen av selvmord. Ikke bare venner må hjelpe til for å få ham på andre tanker, også engler må gripe inn for at han skal innse at livet er fantastisk, og at verden ville vært et fattigere sted uten hans bidrag.

Capra tenkte aldri på filmen som en julefilm, og ble selv overrasket da denne tradisjonen utviklet seg på 60-tallet og tv-its-a-wonderful-life-2stasjonene begynte å vise den oppunder jul.

Kiosken åpner en halv time før, og vi har popcorn og annen snacks og brus og sjenkebevilgning.

Billettpris kr 50,- på 18.00-forestillingene. og kr 100,- på 21.00-forestillingene.

Se alle filmene i høstprogrammet her: http://bakgaardsfilm.no/?p=64