Torsdag 12.11.: «TARZAN» & utevisning av «FREDAG DEN 13.»

Kl 18.00 «TARZAN»
Helaftens tegnefilm produsert av The Walt Disney Company i 1999.

Tarzan
Tarzan

Etter at leoparden Sabor dreper foreldrene til en liten baby, tar gorillamoren Kala hånd om gutten. Hun kaller ham Tarzan. Tarzan vokser opp som en gorilla, og blir mester i å klatre i trær og skrike som en ape. Elefanten Tantor og goriillaen Terkina er de beste vennene til Tarzan. Plutselig en dag blir hele livet til Tarzan endret, når han møter mennesker for første gang…
Filmen fikk Oscar for beste sang for «You’ll Be in My Heart», sunget av Phil Collins.


Neste torsdag, 19.11., viser vi nok en Disney-film fra samme periode, «Mulan» (1998).

Kl 21.00 «FREDAG DEN 13.» – NB: Utevisning!
I 1980 kom den første av filmene om «Fredag den 13.».
På Camp Crystal skal det arrangeres sommerleir for barn,

Fredag den 13.
Fredag den 13.

og syv ungdomsledere skal sette skolen i stand for dette. De oppdager snart at en mystisk forbannelse hviler over leiren. En gutt ved navn Jason druknet nemlig i innsjøen tidligere, og en etter en forsvinner også de andre på horribelt vis… Og hvilken dag skjer dette på? Fredag den 13. så klart, som begynner like etter at du har sett filmen hos Bakgaardsfilm….
«Fredag den 13.» er den mest suksessfulle av slasher-filmene, og regnes også som den som banet veien for denne sjangeren. Den ble dårlig mottatt av kritikerne, men ble en stor kommersiell suksess og betraktes i dag som en kultfilm. Filmen er en lavbudsjettfilm og kostet bare drøyt $500.000 å spille inn, men spilte inn nærmere $40 millioner på amerikanske kinoer alene.
Fredag den 13de (originaltittel: Friday the 13th) er en kjent amerikansk grøsser og slasher-film fra 1980 med Betsy Palmer, Adrienne King, Harry Crosby og Kevin Bacon i hovedrollene. Regi er ved Sean S. Cunningham. Spesialeffektene er laget av Tom Savini.

NB: Utevising av «Fredag den 13.», så ta med varme klær!

Neste torsdag, 19.11. kl 21.00 viser vi den fascinerende danske dokumentaren «Ambassadøren».

Kiosken åpner en halv time før, og vi har popcorn og annen snacks og brus og sjenkebevilgning.
Billettpris kr 100,- på 21.00-forestillingene.

Se alle filmene i høstprogrammet her: http://bakgaardsfilm.no/?p=64